G-tennis vlakbij Amsterdam Oost

Bij ATVD kan iedereen met een beperking tennissen. De beperking vatten we ruim op: iedereen die het prettiger vindt om te spelen in een beschermde omgeving, zonder op prestatie te hoeven letten. Dat geldt wat ons betreft voor mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. Omdat we op gravelbanen spelen, kunnen we helaas geen mensen met een rolstoel ontvangen. In principe streven we naar integratie binnen de rest van de vereniging, maar de G-speler bepaalt zelf of hij/zij dat wil.

We zijn nu met een groep van zes enthousiaste, volwassen spelers. Nieuwe G-leden zijn van harte welkom. Wij spelen van april tot en met oktober elke week op woensdag van 16.00 uur tot 17.30 uur. Dan is het meestal rustig op het tennispark. 

G-tennis start weer zodra de coronamaatregelen dat toelaten.

Het spelen houdt in: rustig een balletje overslaan, forehand, back-hand, korte oefeningen met serveren, smashen. Tenniservaring is niet nodig, je zult het vanzelf van ons leren. Er zijn altijd minimaal twee begeleiders op de baan aanwezig, vaak drie, afhankelijk van het aantal aanwezige G-spelers. Iedereen krijgt individuele aandacht en aanwijzingen. De eerste keren proberen wij van G-spelers zelf, hun persoonlijke begeleiders of ouders, te weten te komen waar we op moeten letten.

Wij gaan ervan uit dat de G-tennissers zelfstandig of onder begeleiding naar de baan komen en weer naar huis gaan. Wij zijn helaas niet in staat om de persoonlijke begeleiding over te nemen van G-spelers met (ernstige) gedragsstoornissen. Hun persoonlijke begeleiders zouden tijdens de tennisuren op de baan aanwezig moeten blijven. 

De G-spelers met begeleiders doen mee aan verschillende toernooien buiten de vereniging. Twee keer per jaar spelen we een intern toernooi. Meedoen is erg leuk, maar zeker niet verplicht. In september organiseren wij zelf een toernooi, waar veel andere G-clubs aan meedoen.

Voordat je definitief lid wordt, mag je drie keer gratis meetrainen. Wij kunnen dan voor tennisrackets zorgen. Daarna beslis je pas of je wilt blijven of niet. 

Interesse? Wil je meer weten, heb je zin om een keer te komen kijken of lid te worden (alleen of met een groepje)? Neem dan contact op met Susan van der Hilst, via [email protected]

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 699 2650

Adres

Willem de Zwijgerlaan 4
1111 ZS Diemen

KVK-nummer

40532169