Jeugd

Je bent van harte welkom bij ATVD.
Je moet ongeveer 6 jaar oud zijn om met tennissen te beginnen, maar dat kun je altijd even overleggen. 
Tot je 18jaar ben je junior.
Neem voor al je vragen contact op met de jeugdcommissie.

Lijkt het je leuk om bij ATVD te komen spelen, schrijf je dan in als lid.

type lid leeftijd vrij spelen ma t/m vr vrij spelen weekend
Jeugd - jong junior 6 t/m 11 jaar 09:00 - 18:00 uur 09:00 - 18:00 uur
Jeugd - junior 12 t/m 17 jaar 09:00 - 20:00 uur 09:00 - 18:00 uur
* ATVD is gesloten van december t/m 15 maart
** Tijdens de voor- en najaarscompetitie en het open toernooi zijn er in het weekend een beperkt aantal banen beschikbaar.


Wat kun je als jeugdlid bij ATVD doen?

Gratis spelletjesmiddag voor jeugdleden van 6 t/m 12 jaar, verzorgd door een van onze trainers. Kinderen die geen lid zijn, kunnen vier keer op proef meedoen voordat ze eventueel besluiten om lid te worden. De spelletjesmiddag is op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur. Met spelletjes en oefeningen worden je balvaardiger en ontdek je hoe leuk het tennisspel is. Kom gewoon langs, je hoeft je niet op te geven. We hebben wel altijd hulp nodig van enkele ouders.

Gratis woensdagmiddag tennistoss van 12 t/m 17 jaar: je bent welkom van 15.00 tot 17.00 uur. Kom gewoon langs, je hoeft je niet op te geven. We hebben wel altijd hulp nodig van enkele ouders.  

Tennisles: onze gediplomeerde, enthousiaste en sympathieke leraren geven tennisles vanaf eind maart tot eind september.
Lees alle informatie over de tennislessen.
Schrijf je in voor 15 februari. Ben je te laat, overleg dan met de coördinator tennislessen wat er nog mogelijk is. Dit kan via [email protected].

WorldTour: een competitie voor kinderen van 6 tot ongeveer 10 jaar. We spelen eens per maand op zondag wedstrijdjes op een kleine baan met zachte ballen. De deelnemende kinderen vormen samen teams en spelen afwisselend thuis en bij clubs in de omgeving. Het zijn laagdrempelige, korte wedstrijdjes waar de kinderen op een leuke manier kunnen wennen aan het wedstrijdgevoel.

Competitie: in het voorjaar en het najaar zijn er competitieperiodes van 7 weken. We spelen competitie in alle leeftijdscategorieën en op verschillende niveaus. Mail de jeugdcommissie om je op te geven. Zij proberen je dan bij een team in te delen.
Tenniskids filmpje op YouTube.

Competitietraining: voor jeugdleden die (groene en/of junioren) competitie spelen, organiseren we voorafgaand aan de voorjaarscompetitie drie keer een speciale training met veel aandacht voor spelinzicht en -tactiek. Competitie spelende kinderen krijgen hiervoor een uitnodiging van de jeugdcommissie.

De clubkampioenschappen in juni/juli, een geweldig evenement om andere jeugdleden te leren kennen en leuke partijen te spelen. In alle leeftijdscategorieën wordt er gestreden om de felbegeerde bekers (eerste en tweede plaats).

Daarnaast organiseren we andere leuke toernooien en activiteiten, zoals het jaarlijkse ouder-kind toernooi en vrijdag jeugdtennis toss; een aantal keer per jaar gezellig samen tennissen met kinderen en ouders op de vrijdagavond. ATVD regelt wat lekkers zoals pannenkoeken, soep of hamburgers.

Introducees: leuk als je een vriend of vriendin meeneemt om een keer tennis uit te proberen. Aan de bar kan hij of zij een dagpas kopen € 5,- (t/m 17 jaar).

Houd de kalender en onze Facebookpagina in de gaten.

Wat is de toegevoegde waarde van tennis?
Kinderen die op tennis zitten leren:
-        Balvaardigheid (ook goed voor andere balsporten);
-        Mentale kracht en doorzettingsvermogen;
-        Winnen en verliezen met stijl;
-        Leren van fouten (voor de volgende keer);
-        Individueel en team sport; en
-        Tennissen is net als fietsen; jong geleerd, oud gedaan.

Tips voor tennisouders.

logo

E-mail

ledenadmin@atvd.nl

Telefoon

+31 20 699 2650

Address

Willem de Zwijgerlaan 4
1111 ZS Diemen