Op de baan

We doen veel moeite om de ATVD-banen in topconditie te houden. Onze groundsman is overdag nog regelmatig bezig met onderhoud. Lees hieronder wat je zelf kan doen.
Als de banen nat zijn en glimmen, kan je helaas niet spelen.

Ballen

ATVD speelt met Artengo-ballen van Decathlon. We verzamelen oude ballen in de kantine voor Renewaball. Zo worden er nieuwe tennisballen van gemaakt. Wist je dat je je oude tennisballen ook uitstekend kan gebruiken voor een (voet)massage? 

Schoenen

Op gravelbanen tennis je met schoenen die een relatief zachte slijtzool met een visgraatprofiel hebben. Hiermee heb je meer grip en voorkom je dat gravel onder je schoen blijft plakken en de baan wordt beschadigd. 

Sproeien

Regelmatig sproeien is belangrijk voor de kwaliteit van onze banen. De timer is afgesteld op 13.00 en 17:00 uur, in het voorjaar en de zomermaanden. Bij extreme warmte sproeien we vaker. Daarover sturen we dan een bericht.
Het sproeien start bij baan 9. Als de zoemer afgaat, heb je vijf minuten om de baan te slepen en je spullen te pakken. De sproeitijd per baan is ongeveer twee minuten. Sleep alleen voor het sproeien (voor het egaal afvoeren van het water). Wacht tot de baan droog is voordat je je spel hervat.  

Enkelpalen

De losse palen die het net omhoog houden zijn bedoeld voor het enkelspel. Wil je ze daarna weghalen en aan de buitenkant van het net neerzetten?

Slepen  

Goed vegen na elke gespeelde wedstrijd of set is erg belangrijk om de banen in goede conditie te houden. Als er plassen op de banen liggen, is slepen zeer schadelijk voor de banen.

Opdooi in de winter

In de winter moeten we de banen sluiten als er vorst in de grond zit en als het gaat dooien.
Kijk op dit filmpje waarom dat een probleem is.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 699 2650

Adres

Willem de Zwijgerlaan 4
1111 ZS Diemen

KVK-nummer

40532169