Renewaball

ATVD doet mee aan de landelijke actie van Renewaball. We zamelen gebruikte tennisballen in om er nieuwe tennisballen van te laten maken. Gooi al je oude ballen in de blauwe container; maakt niet uit van welk merk.

De Renewaball® is een circulaire bal: gemaakt van oude ballen én geschikt om te recyclen tot nieuwe tennisballen. Het is een innovatie van Nederlandse bodem. En: Renewaball heeft een biologisch vilt (wol, katoen), waar dus geen polyester of nylon inzit. Je slaat er dus geen microplastics mee het milieu in. Renewaball maakt van die ingezamelde ballen bijvoorbeeld ook sportvloeren. De container en het ophalen van de oude ballen kosten ATVD niets. ABN AMRO betaalt de komende jaren de van (het legen van de) container.  

Spelen met de Renewaball?
Bal op druk, per 3 stuks verpakt in een recyclebare drukverpakking € 11,25 incl btw. excl verzendkosten. Bestellen kan op www.renewaball.com

Tennisballen vormen een serieus milieuprobleem. Dat kan anders.

  • Vroeger kwamen alle tennisballen uit Engeland. Tegenwoordig worden ze vrijwel uitsluitend in het Verre Oosten gemaakt, vér weg van waar wij staan te tennissen. De componenten van een tennisbal komen ook nog eens van over de hele wereld. Dan is er heel wat scheepsdiesel, kerosine verbrand en is er heel wat CO2 aangemaakt.
  • Slijtage van een tennisbal is niets anders dan een spoor van duizenden plastic microdeeltjes, bij elke klap. De bal wordt kaal, die deeltjes eindigen in de bodem of in de plastic soep.
  • Een enkele tennisbal eindigt op een trekhaak of in de bek van een hond. Maar écht recyclen lukte nooit: het rubber en het vilt waren praktisch niet te scheiden. En daarom eindigt nog altijd zo'n 97% van de tennisballen op de vuilnishoop - en vergaan doen ze niet. Of in de vuilverbranding. Onder de viltlaag zit zwart rubber. Brandend zwart rubber is vanuit milieuperspectief gezien niet fijn.
  • Het zijn er niet weinig ook. We verbruiken er in Nederland alleen al zo'n 5,5 miljoen per jaar. Het US open draait er in zijn eentje 95.000 ballen doorheen, Wimbledon 54.000, Roland Garros 65.000. Per toernooi.    

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 699 2650

Adres

Willem de Zwijgerlaan 4
1111 ZS Diemen

KVK-nummer

40532169