Fout
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

G-tennis

De G-afdeling
Doel van ons G-tennis dat iedereen met een beperking deel kan nemen aan tennis. De beperking bekijken wij heel ruim: iedereen die het prettiger vindt om te spelen in een beschermde omgeving, zonder op de prestatie te hoeven letten. Daar vallen wat ons betreft onder mensen met een verstandelijke beperking, maar ook mensen met een lichamelijke beperking. Omdat we op gravelbanen spelen, kunnen we helaas geen rolstoelers ontvangen.
In principe streven we naar integratie binnen de rest van de vereniging, maar de G-speler bepaalt zelf of hij of zij dat ook wil.
We zijn nu met een kleine groep enthousiaste spelers (toevallig allemaal rond de veertig jaar). Wij kunnen nog veel nieuwe G-leden opnemen.
Wij spelen van april tot en met oktober elke week op woensdag van 16.00 uur tot 17.30 uur.  Het spelen houdt in: rustig een balletje overslaan, korte oefeningen met serveren, smashen, volleren. Tenniservaring is echt niet persé nodig, je zult het vanzelf van ons leren.

De begeleiding op de tennisbaan
Wat wij bieden is oefening en begeleiding bij het tennisspel. Er zijn acht vaste begeleiders. Er is altijd minimaal één van ons op de baan aanwezig, meestal twee, afhankelijk van het aantal aanwezige G-spelers. 
De eerste keren dat een lid bij ons tennist proberen wij van hunzelf, hun persoonlijke begeleiders (of ouders) zoveel mogelijk te weten te komen over de aspecten die belangrijk zijn om te weten om hen tijdens het tennissen verantwoord te begeleiden.
In principe gaan wij er van uit dat de leden zelfstandig of onder begeleiding naar de baan komen en weer naar huis gaan. Wij zijn helaas niet in staat om de persoonlijke begeleiding van de G-spelers over te nemen met (ernstige) gedragsstoornissen.  In die gevallen zouden wij  de persoonlijke begeleiders moeten vragen tijdens de tennisuren op de baan aanwezig te blijven om ons hier in te ondersteunen.

Toernooien
Als vereniging doen wij met de G-spelers mee aan verschillende toernooien. Hieraan meedoen is erg leuk, maar niet verplicht. In september organiseren wij zelf een toernooi, waar veel andere G-clubs aan meedoen.

Contributie en lesgeld
Als je erover denkt om lid te worden mag je drie keer gratis meetrainen. Daarna beslis je of je wilt blijven of niet.
De contributie is € 94,- per jaar. Als je les wilt nemen bij een tennisleraar moet je daar apart voor betalen.  Maar les nemen is dus niet verplicht.

Interesse?
Heb je zin om een keer te komen kijken of lid te worden (alleen of met een groepje)? Neem dan contact op met een van ons.
Wij heten je van harte welkom op onze tennisclub.

Susan van der Hilst 06 5257 4196
Nel van Deudekom (06 4017 3707)
Kees Verhoeven (06 4024 1397)
Marianne de Boer
Antoinette Verboon

foto g-tennissers

 Hoofdsponsor


 

 Subsponsors