ATVD groeit en bloeit  

26 februari 2021


Vogelhuisjes in de bomen, vlinderstruiken rond de banen, nieuwe planten, klimop langs de hekken. Het tennispark van ATVD gaat de komende jaren groeien en bloeien. Dankzij een enthousiast team vrijwilligers met groene vingers.  

Na een oproep vorig jaar is de parkcommissie van ATVD flink uitgebreid. Elf clubgenoten onder leiding van bestuurslid Nico Droog zijn op dinsdag en woensdagochtend in het tennispark aan de slag. 

Compost
Bij baan 4 zijn de banken verhoogd. Bij baan 6 hebben de vrijwilligers een kleine tribune gemaakt van afgewerkte gravel. Achter de banen heeft het parkteam grote hoeveelheden onkruid weggehaald. En ook grote hoeveelheden tennisballen, in diverse staten van ontbinding ;-). Al het snoeiafval verzamelden ze op één grote hoop. De gemeente haalt die hoop weg en over een tijdje krijgen we er compost voor terug.  

Groene wal
Bij baan 1 heeft het parkteam klimopstekjes langs het hek geplant. Over enige tijd wordt dat een mooie groene afscheiding. Snoeihout is gebruikt om een groene wal te maken langs de sloot achter baan 7, 8 en 9. De wal voorkomt dat (een deel van :-)) de ballen in de sloot belanden. En de wal biedt een verblijfplaats aan vogels en kleine dieren.   

Struiken
De gemeente haalt een aantal zieke bomen rond de banen weg. In andere bomen komen vogelhuisjes. Verder heeft het parkteam stekken van vlinderstruiken verzameld. Die planten ze rond de banen. Ook komen er meer hortensia's langs het toegangspad.  

Onderhoud aan banen
De komende weken is het jaarlijks groot onderhoud aan de banen. Zo ziet het ATVD-tennispark er straks weer tiptop uit voor de start van het seizoen op 13 maart.   

Meedoen
De leden die nu actief zijn met het park zijn Dick van den Berg, Ruud de Boer, Josje Kronenberg, Jan Adriaans, Annette Tulp, MarieLou Ruhe, Ben Koning, Ben Nieuwenhuis, Jacques Groen en Susan van der Hilst. Vind je het leuk en gezellig om mee te doen? Elke hulp is welkom om het park in de zomer bij te houden. Ook al is het maar voor één keer. En heb je stekjes van struiken of vaste planten? Of misschien een ongebruikte picknicktafel of duurzame tuinset? Die kunnen we goed gebruiken. Neem contact op met Nico Droog: www.atvd.nl/bestuur.    

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 699 2650

Address

Willem de Zwijgerlaan 4
1111 ZS Diemen